גישור באזור הדרום - מומלצי 2024
מחפשים מגשר באזור הדרום? רשימה מעודכנת דצמבר 2024
גישור באזור הדרום
72 חוות דעת
"עו”ד אייל גונן והמגשרת דליה עוזדור. היום שבו החלטתי להתגרש היה אחד הימים המלחיצים ביותר בחיי, הוא לווה בהתלבטויות רבות ובהמון חששות. כילדה להורים גרושים הבטחתי לעצמי שאעשה הכל כדי שההליך יהיה קצר עם מינימום כאב ותסכול. ישבתי עם עצמי והחלטתי שהדרך הנכונה והטובה יהיה לעשות זאת במסגרת גישור. פניתי ל"... "
טופח 12 , להבים
1 חוות דעת
"כאשר מגיעים בנכונות והבנה שמדובר בבני אדם, כאשר לוקחים אחריות ומוכנים ליצור פתרונות. בגישור יש את היכולת המופלאה ליצור פיתרונות ייצרתיים שכל צד יקבל את הצרכים להם הגיע. "
רמב"ם 4 , באר שבע
הגדוד העברי 10 , אשקלון
שדרות ירושלים 18 , אשדוד
הציונות 23 , אשדוד
יצחק רגר 28 , באר שבע
שדרות ירושלים 18 , אשדוד
תגובות נבחרות על גישור באזור הדרום
דליה עוזדור מגשרת
טופח 12 להבים
כמי שלא התנסתה מעולם בגישור, יכולה לומר כעת בביטחון מלא כי כל הליך של סכסוך (לאו דווקא בינאישי אלא גם עסקי) יכול להיפתר במספר מועט של מפגשים תחת ידה המנצחת של דליה ובשיתוף עם עורך הדין חיים גלעדי. החל מהאווירה הנינוחה והבטוחה שהיא משרה כבר מהרגע הראשון וכלה בהדרכה והליווי מקצועי בתהליך כולו. לאור ניסיונם הרב והרצון הכנה והאמתי לסיים את הסכסוך (במקרה זה סכסוך כספי ברובו שלאחר גירושין) כך שכל הצדדים ירגישו כי קולם נשמע וכי עמדתם נלקחת בחשבון, ניווטו השניים בין הצדדים ברגישות ובמקצועיות ללא פשרות. כך שבתום 2 פגישות פרונטליות ועוד מספר מועט של שעות עבודה הגענו להסכם המקובל על הצדדים אשר נחתם במהרה בבית הדין ללא שינוי וללא הערות מצד השופטת. אין לי ספק, שלולא הגישור, לא היינו מצליחים לסיים את התהליך באופן בריא והטעם המר היה נותר עוד זמן רב בין הצדדים. יישר כוח דליה וחיים. למדנו תוך כדי ההליך ויחד אתכם יוצאים אנו לדרך חדשה. תודה מעומק הלב.
דליה עוזדור מגשרת
טופח 12 להבים
אין מילים להודות על קורס הפרקטיקום בהנחיית דליה המופלאה אשר במהלך מס' מפגשים הצליחה לחשוף אותנו לעולם הגישור המרתק. לצפות ולגשר בין בעלי ריב , להכיר מקרוב את אמנות המשא ומתן בין אנשים, וכיצד להקשיב באמת ולברור את העיקר מים הרגשות והמיידע שזורם אלנו כמגשרים לקראת המטרה -השלום ! הקורס בהנחייתך נותן כלים לחיים האישיים ולסביבה שלנו תודה מקרב לב על ההשקעה, המסירות והתוצאה מירי / ט. רנטגן מוסמכת
דליה עוזדור מגשרת
טופח 12 להבים
הגענו לגישור עם חשדנות וחששות של שני הצדדים, דליה נתנה לנו הסבר על מהות הגישור וההבדל מתהליך של התדיינות סין עורכי דין, דליה נתנה לנו להבין ולהרגיש שהדברים מאוד טעונים, אך בסוף מאוד פשוטים לגישור, היה איתה בצוות חיים גילעדי עו"ד שעזר בפאן המשפטי וסייע בתהליך עצמו.
דליה עוזדור מגשרת
טופח 12 להבים
הייתה לי הזכות להשתתף בקורס פרקטיקום בהנחייתה של דליה עוזדור. דליה, הביאה שפע של ידע ניסיון לנושא הגישור, מה שהופך אותה למשאב יקר מפז עבורי ועבור עמיתי לקורס הפרקטיקום בגישור. סגנון ההוראה המרתק של דליה בשילוב עם דוגמאות ממקרים אמיתיים יוצרים סביבת למידה דינמית ואינטראקטיבית. המומחיות המסירות והכישורים הבינאישיים של דליה הופכים אותה לבחירה יוצאת דופן כמרצה לקורס הפרקטיקום בגישור .
דליה עוזדור מגשרת
טופח 12 להבים
סיימתי קורס פרקטיקום בגישור אצל דליה, הקורס היה מקצועי וענייני. ניכרת ההשקעה של דליה במהלך הקורס בתכנים שבו ובעיקר בנו. למדנו את מלאכת הגישור מרגע התאום, דרך הכנת המסמכים ועד לביצוע הגישור על כל מרכיביו. עברנו בקורס תהליך שבו למדנו על המגושרים ובעיקר על עצמנו. לסיכום, לכל המתעניינים, ממליץ מאוד לעבור את הפרקטיקום בגישור עם דליה.
למה העסקים האלו
האם העסק עומד לרשות הגולשים במהירות ובמקצועיות כפי שמצופה מעסקים מובילים
מי עומד מאחורי העסק, איך הוא נראה והיכן העסק ממוקם - שקיפות מייצרת אמינות
חוות דעת שליליות ודרך הטיפול בתלונות - חשובה לא פחות מהמלצות
האם לעסק קיימות התעודות וההכשרות המתאימות בתחום עיסוקו
איסוף המלצות לאורך זמן גם באתר טופר וגם בפלטפורמות אחרות
שאלות גולשים על גישור באזור הדרום
מה זה גישור וכיצד אנחנו יכולים להיעזר בו?
הרעיון של גישור הוא להוביל שני צדדים שיש ביניהם אי הבנה, להגיע להסכמות ביניהם בהליך מסודר בעזרת גורמי מקצוע, מבלי לעבור הליך שיפוטי בו ייקבע מי צודק ומי לא.
המטרה של גישור היא לא לדון בשאלה מי צדק ומי לא, אלא להגיע להסכמות שיאפשרו לשני הצדדים, להמשיך ולעבוד ביחד או לקיים מערכת יחסים סדירה ותקינה.
אנחנו יכולים להיעזר בגישור בכל מצב וסיטואציה, בהתאם לתנאים ובהתאם לצרכים שלנו. אפשר למצוא הליכי גישור בעניינים פרטיים, עסקיים, מוסדיים, ואפילו בעניינים בינלאומיים. בכל עניין אפשר להשתמש בהליך גישור.
מה ההבדל בין משפט, בוררות או הליך גישור?
שלושת המצבים שונים בתכלית, למרות שבלא מעט מקרים אנחנו נוכל למצוא אנשים שעומדים בראש התהליך ויכולים לנהל את שלושתם (קרי, ישנם שופטים שיושבים בדין בבית משפט, ולימים יהיו מעורבים בהליכי בוררות וגם בהליכי גישור אם הם יתבקשו לעשות זאת).
משפט – הליך שמתנהל תחת רשויות המשפט במדינה ומטרתו להחליט מי צודק ומי לא, האם אדם ביצע עבירה מסוימת או לא. הליך זה מתנהל באמצעות עדויות, ראיות וכלים אחרים.
בוררות – זה הליך דומה למשפט, אך הוא מתנהל מחוץ למערכת המשפט הממסדית. מדובר בהליך בו שני צדדים לא מגיעים להסכמות ביניהם, והם מוכנים ללכת אל גורם חיצוני שיקבל החלטה והם יהיו מוכנים לבצע אותה. בוררות זה עניין חברתי, קהילתי, לעיתים אפילו מגזרי. אפשר למצוא את זה במגוון רחב של תחומים, החל מעסקים וכלה באי הסכמות חברתיות שונות.
גישור – הליך של גישור הוא גם ממסדי, שכן ישנם מגשרים שעובדים מטעם המדינה וגם באופן פרטי. מדובר על תהליך בו, שני הצדדים מוכנים לשבת עם גורם חיצוני ובעזרתו להגיע להסכמות, במהלכן כל צד מוותר קצת בשביל להגיע להסכמה ביניהם. אין כאן הליך שיפוטי, מי צודק ומי לא.
להבדיל ממשפט רגיל, גישור הוא הליך וולונטרי לרוב. כלומר, אף אחד לא יכול לחייב אותנו להסכים להליך כזה. עם זאת, בשנים האחרונות המדינה כן מחייבת זוגות שמתכוונים להתגרש, לפנות להליך גישור בשביל למנוע את הצורך בהליך משפטי.
מי יכול להיות מגשר?
בעיקרון, כל אחד יכול ללמוד גישור ולהפוך להיות מגשר מן המניין, אם הוא עשה פרקטיקום בתחום (התמחות). הרבה פעמים מגשרים הם עורכי דין או שופטים בדימוס, אך הם יכולים להיות גם עובדים סוציאליים ואנשי מקצוע אחרים. הגישור יכול להיות המקצוע העיקרי שלהם וכן מקצוע צדדי.
מערכת המשפט בישראל מאפשרת למגשרים להירשם ולהפוך להיות מגשרים מטעם בית המשפט בהליכים שונים. עם זאת, לא חייבים להיות רשומים כמגשרים בשביל לעסוק בתחום (להבדיל מעורכי דין או שופטים). בכל מקרה, ברגע שיוצרים תהליך גישור, המסמך שמתקבל בסיומו אמור להיות מאושר על ידי בית המשפט שיהיה אפשר לבצע אותו והוא יעמוד במבחן שיפוטי.
איך לומדים גישור?
לימודי גישור נערכים בצורות שונות היום.
באקדמיה לימודים אלו נערכים במסגרת תואר שני לרוב.
לעומת זאת, אפשר למצוא מוסדות לא אקדמיים אשר עורכים לימודי גישור ומציעים אפשרות ללמוד את הנושא ולהיות מגשרים, בין אם זה בתחום ספציפי ובין אם זה באופן כללי.
חשוב להדגיש שוב, בשביל להיות מגשר לא מספיק ללמוד את התחום, צריך גם לעבור פרקטיקום, התמחות תחת מגשר מקצועי, ולאחר מכן אפשר לעסוק בתחום.
אילו סוגי גישור אנחנו יכולים למצוא?
בעיקרון, כמעט בכל תחום, בכל סכסוך ואי הבנה, אנחנו יכולים למצוא מגשרים שיעזרו לנו. אך ישנם אנשי מקצוע שמתמחים בתחומים מסוימים, בין אם זה דרך היכרות עמוקה עם התחום, ובאמצעות כלים שונים:
- גישור זוגי
- גישור משפחתי (ירושות, צוואות, מריבות משפחתיות וכדומה)
- גישור בתחום הבנייה (כולל גישור בין שכנים)
- גישור עסקי-מסחרי
- גישור בינלאומי (ישראל השתמשה בעבר הליכי גישור במקרים מסוימים)
- גישור בהקשר של נזקים ופיצויים
כמה עולה גישור
עלויות הליכי גישור משתנים בהתאם לסוג הגישור ובהתאם לאדם שמנהל אותו. המחיר איננו קבוע, אך אפשר למצוא מחירונים המספקים תצוגה של עלויות על פי פרמטרים שונים. המחירים המוצגים כאן, הם על פי שעת גישור (בשביל למנוע מצב של עלויות גבוהות מדי, אפשר לקבוע מראש כמה מפגשים ייערכו בין הצדדים, וכמה שעות זה ייקח).
גישור על ידי עורך דין – 1200-2200 שקל
גישור על ידי שופט – 1800-2800 שקל
גישור על ידי מגשרים כלליים – 500-1200 שקל
עסק זה אינו דורג עדיין
בקשה להתייעצות
פנייתכם תועבר לבית העסק לאחר שתיבדק ע"י צוות טופר
מלאו את הפרטים
פנייתך התקבלה בהצלחה!
תודה רבה, בית העסק קיבל את פנייתך, אנו מקווים שהמענה יהיה מהיר.
שגיאה בשליחת הפנייה
בשביל לשמור על איכות העסקים באתר - אנו אוספים מהגולשים חוות דעת אמיתיות על בית העסק. בסיום השיחה תקבלו הודעת וואטסאפ בנוגע לאיכות השירות - תעזרו לנו (ולעסק) לשמור על איכות.